Hur Du NÅR OSS

De flesta kommer till oss via läkarremiss från sin vårdcentral. I Stockholm krävs från 1 januari 2017 remiss för nybesök. Du som är patient hos oss sedan tidigare är dock välkommen för återbesök
 

Du som väljer att boka tid hos oss i Stockholm eller Göteborg och betala privat kan beskriva dina besvär i en sk egenremiss som du skickar till oss eller ringa oss för tidsbokning. Vi kan tyvärr inte sköta bokningsförfrågningar via mail pga patientsekretess. 

Vi har avtal med Stockholms läns landsting samt Region Skåne. I Göteborg har Dr Ylva Ohlsson avtal med Västra Götalandsregionen. Regionernas respektive avgifter samt högkostnadskort gäller.
 

Vi har fortfarande periodvis hög belastning och många som vill komma till oss vilket ibland medför längre väntetider än vi önskar. Vi jobbar på så hårt vi kan för att kunna erbjuda tider till våra hudläkare.

 

STOCKHOLM

I Stockholm hittar du till oss i våra nya, fina lokaler på Apelbergsgatan 60, nära Hötorget och Stockholms C. Vi är en komplett hudmottagning, men med särskilt intresse för "prickar" och misstänkt hudcancer.

Välkommen att boka tid till en av våra erfarna hudläkare. Vi har avtal med Stockholms läns landsting och du betalar den vanliga avgiften för besök vid specialistmottagning. Tyvärr kan man från och med 1 januari 2017 ej längre boka nybesök utan remiss. Vi tar även emot privatbetalande patienter och patienter med privat sjukvårdsförsäkring.

dchud göteborg

GÖteborg

I Göteborg ligger vår nyöppnade
mottagning på Stampgatan 14, ett stenkast från Centralstationen och mitt emot Gamla Ullevi. 

Vi har flera erfarna specialister på plats.
Dr Ylva Ohlsson har avtal med Västra Götalandsregionen. Frikort gäller. Vi erbjuder också vård till patienter med privat sjukvårdsförsäkring och till privatbetalande patienter. Vi accepterar kort- och kontant betalning.

MALMÖ

Vår mottagning i Malmö ligger på entreplan i byggnaden "Scandinavian Center" som ligger ett stenkast från Centralstationen. 

Vi erbjuder en komplett hudmottagning, men med särskilt intresse för hudtumörer. Välkommen att boka tid till våra erfarna hudläkare. Hos oss kan du få tid enkelt och utan remiss. Vi har avtal inom Vårdval med Region Skåne och du betalar den vanliga avgiften för besök vid specialistmottagning.



ATT TÄNKA PÅ:

Remissen ska innehålla korrekt, aktuell och relevant information om dig som patient. Beskriv noga dina besvär, hur länge de varat liksom tidigare hudsjukdomar av betydelse. Skriv också varför du vill komma till en specialist.


EGENREMISSEN SKA INNEHÅLLA

Namn

Personnummer

Adress

Tel nr

Beskriv dina symtom samt hur länge de varat

Beskriv varför du önskar komma till en hudspecialist


POSTA DIN REMISS TILL

 

Malmö:
Hjälmaregatan 3, 
211 18 MALMÖ

Göteborg:
Stampgatan 14, 
411 01 GÖTEBORG

Stockholm:       
Apelbergsgatan 60           
111 37 Stockholm

 

 

ELLER VIA FAX

Malmö
040 - 123 233

Göteborg
031 - 15 88 00

Stockholm

08-411 40 52

 

 

 

SKRIV & SKICKA DIN EGEN REMISS

Till klinikerna i Malmö och Göteborg är du välkommen att söka på egenremiss. Den bedöms på samma sätt som en läkarremiss och vårdgarantin gäller. Ladda ner formuläret nedan och skicka till oss per post eller fax, vi kan tyvärr ej ta emot uppgifter per mail pga patientsekretessen. Det är alltid vår medicinska bedömning som avgör om du ska få vård och när den ska erbjudas. Inom 5 arbetsdagar får du en kallelse per brev eller telefon, alternativt information att dina besvär inte klassificeras som i behov av specialiserad hudsjukvård, varvid du får vända dig till din vårdcentral i första hand.

I Stockholm kan egenremissen användas om du vill söka som privatbetalande.