VÅR MOTTAGNING I CENTRALA GÖTEBORG

Diagnostiskt Centrum Hud i Göteborg är en hudklinik för alla typer av hudsjukdomar. Vi har ett särskilt intresse för diagnostik och behandling av hudtumörer. Vi erbjuder snabb bedömning av misstänkta hudtumörer, vilket leder till minskad oro och färre onödiga operationer.

Kräver en hudförändring borttagning har vi en fullt utrustad operationssal här på kliniken, detta innebär korta väntetider för att få en hudtumör borttagen. Behandling kan även ske med till exempel kryoterapi (frysning) och fotodynamisk behandling.

Exempel på hudåkommor som du kan söka hjälp för hos oss är: Eksem (både barn och vuxna), psoriasis, akne, misstänkta hudtumörer, överdrivna svettningar i armhålor och handflator (hyperhidros).

Dr Ylva Ohlsson har avtal med Västra Götalandsregionen, dvs vanlig patienttaxa och frikort gäller. Utöver detta erbjuder vi vård till patienter med privat sjukvårdsförsäkring och till privatbetalande patienter. 

 

BEHANDLINGAR OCH TJÄNSTER

 

ALLMÄN HUDMOTTAGNING

 

Vi handlägger alla vanliga hudsjukdomar såsom akne, rosacea, eksem och psoriasis, men bedömer och utreder också olika typer av oklara hudutslag. Vi är en stor hudmottagning, samtliga läkare har lång erfarenhet från universitetsklinikerna och flera är disputerade. Vid svårbedömda fall samråder hudläkarna kring patienten vilket ger bred kompetens. Vi har stor samlad erfarenhet av behandling med så kallade biologiska läkemedel för olika inflammatoriska hudsjukdomar, till exempel psoriasis och hidradenitis suppurativa.

Akne i ungdomen kan vara stigmatiserande och vi prioriterar därför patienter med utbredd akne. 

 

 

BEDÖMNINGSMOTTAGNING HUDFÖRÄNDRINGAR

 

Med ökande ålder kommer ett ökat antal hudförändringar! Det kan vara bruna eller rodnade, skrovliga förändringar, pigmentförändringar, utbuktande hudförändringar eller ojämnheter av olika slag. De allra flesta av dessa förändringar är helt godartade och tillhör normal hud eller det normala åldrandet.

Vi bedömer alla typer av hudförändringar så att de inte är farliga. Om vi bedömer att förändringar behöver åtgärdas av medicinska skäl (till  exempel misstänkta cellförändringar) sker det många gånger vid ett nytt besök. Detta dels för att kunna erbjuda fler patienter snabbare tider för bedömning då en stor del förändringar faktiskt aldrig behöver åtgärdas, men också därför att många patienter behöver förbereda sig inför ett kirurgiskt ingrepp (förband i ansiktet, kan inte bada, träna med mera)

 

mole

PRICKMOTTAGNING

Tidig upptäckt och behandling av malignt melanom är avgörande för överlevnaden. Därför erbjuder vi snabba tider, inom 1 vecka, till alla som har ett födelsemärke som påtagligt ändrat färg, storlek eller form under de senaste 3 månaderna. Övriga som vill ha sina födelsemärken undersökta kan också boka tid för detta men med normal kötid vilket varierar över året.

Våra hudläkare är vana att bedöma pigmentförändringar och rutinerade inom dermatoskopi (undersökning med mikroskop) vilket ökar den diagnostiska träffsäkerheten avsevärt. I förstoring kan tidiga tecken på hudcancer identifieras och tumören tas bort innan den hinner sprida sig och patienten botas.

 

hudkirurger.jpg

ÅTGÄRD/OPERATIONSMOTTAGNING

Vi har en välutrustad operationssal. Så om något behöver tas bort får du snabb hjälp här hos oss vilket ger kontinuitet och patientsäkerhet.

Alla våra opererande hudspecialister är vana hudkirurger. För de patienter som behöver har vi tillgång till plastikkirurg.

Vi åtgärdar/opererar hudförändringar både på kroppen och i ansiktet. Vi lägger även stor vikt vid kosmetiskt resultat. Alla förändringar som bokas för operation måste vara bedömda av någon av våra hudläkare innan, det går alltså inte att själv boka sig direkt till operation för att man vill ha någon förändring borttagen.

 

 

ÅTGÄRD AV GODARTADE FÖRÄNDRINGAR

Många har hudförändringar som är helt godartade men som upplevs som missprydande. Vi erbjuder inte behandling av denna typ av förändringar, då det inte ingår i offentligt finansierad vård.

För konsultation och åtgärd vad gäller godartade förändringar rekommenderar vi Inskinity

 

Young girl with skin problem

ÄRRBEHANDLING

Tyvärr kan akne i många fall läka med mer eller mindre uttalade ärr. Även om akne ses som en sjukdom och behandling av akne ingår i offentligt finansierad vård så ingår tyvärr inte behandling av akneärr. Det är alltså något man får bekosta själv. För konsultation vad gäller ärr rekommenderar vi Inskinity

 


 

BOKA TID TILL MOTTAGNINGEN I GÖTEBORG:

TELEFON: 031 - 7000 300

FAX: 031 - 15 88 00 (FÖR EGENREMISS) 

Våra ordinarie telefontider för bokning är
måndag - fredag 08:00 - 11:00

OBS! Under sommaren vecka 26-33 är våra telefontider måndag - fredag 08:00 - 09:00.

Vi nås på mail infogbg@dchud.se men kan på grund av patientsekretessen inte ta emot bokningar via mail. 
Mail svarar vi på så fort vi kan. 

 

VÅR BESÖKSADRESS: 
Stampgatan 14, 411 01 Göteborg 

Våra besökstider för behandling och bedömning är
måndag - torsdag 8:00 - 16:00
lunchstängt mellan 12-13
fredag 8:00 - 12:00

 

Innan du bokar

Du som bokar via telefon eller egenremiss läs gärna om vår verksamhet för att få en uppfattning om du tror att vi kan hjälpa dig. Vi hänvisar till vårdcentralen om det visar sig att det du söker för inte är vårt ”område”. Om du är privatbetalande, se fullständig prislista här:

 

HITTA TILL OSS

 

Vår mottagning i Göteborgs ligger bara ett stenkast från Centralstationen mitt emot Gamla Ullevi. Stampgatan 14 ligger till vänster längs med kanalen när du står på Drottningtorget och har ryggen mot Centralstationen. Kommer du med bil parkerar du lättast i Ullevigaraget eller på parkering vid Max hamburgerkedja på Gamla Ullevi. 

 

VÅRA SPECIALISTER

ylva-2.jpg

Ylva Ohlsson
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Astrid.jpg

Astrid Brodd
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Camilla.JPG

Camilla Hörfelt
Hudläkare -Specialist i Dermatologi och Plastikkirurgi

Linda+GOT.jpg

Linda Söderström
Leg sjuksköterska och Hudterapeut


PRISLISTA FÖR PRIVATBETALANDE I GÖTEBORG

Läkarbesök: 1200 kr
Telefonuppföljning: 350 kr

I detta pris ingår läkarundersökning och recept. Receptförnyelse 300 kr.

Vid provtagning, operation eller andra åtgärder tillkommer kostnader,
exempel på kostnader se nedan:

Blodprover: 500 kr
Vävnadsprov och analys: 1050 kr
Enklare kirurgiska åtgärder t.ex utbuktande hudförändringar: från 1900 kr
Operation med stygn inklusive analys: från 3500 kr 

Vi accepterar i nuläget endast kortbetalning.          


ATT TÄNKA PÅ:

Remissen ska innehålla korrekt, aktuell och relevant information om dig som patient. Beskriv noga dina besvär, hur länge de varat liksom tidigare hudsjukdomar av betydelse. Skriv också varför du vill komma till en specialist.


EGENREMISSEN SKA INNEHÅLLA

Namn

Personnummer

Adress

Tel nr

Beskriv dina symtom samt hur länge de varat

Beskriv varför du önskar komma till en hudspecialist


POSTA DIN REMISS TILL

Stampgatan 14,
411 01 Göteborg

 

ELLER VIA FAX

031 - 15 88 00 

SKRIV & SKICKA DIN EGEN REMISS 

Hos oss är du välkommen att söka på egenremiss. Den bedöms på samma sätt som en läkarremiss. Ladda ner formuläret nedan och skicka till oss per post eller fax, vi kan tyvärr ej ta emot uppgifter per mail pga patientsekretessen. Det är alltid vår medicinska bedömning som avgör om du ska få vård och när den ska erbjudas. Du får då en kallelse per brev eller telefon, alternativt information att dina besvär inte klassificeras som i behov av specialiserad hudsjukvård, varvid du får vända dig till din vårdcentral i första hand.

Observera att vi just nu har “remisstopp” på kliniken i Göteborg.


KUNDOMDÖMEN

 
Att känna sig sedd med sina hudproblem och få uppföljning samtidigt som man får information om vad som kan göras. Detta gör att man känner sig trygg med vården. Ett föredöme jämfört med tidigare erfarenheter.
— Ann-Mari R
Kan verkligen rekommenderas ! Efter att ha varit hos annan hudläkare 2016 ville jag ha en nytt utlåtande av annan hudläkare. Jag fick en tid omedelbart, blev snabbt bedömd med de besvär jag uppvisade och en vecka senare fick jag vederbörlig behandling! Utlåtandet var dessutom professionellt rätt = Psoriasis och aktiniska keratoser, absolut inte “mjällrelaterad” med mjällbehandling som jag hade fått tidigare, utan fick jag fotodynamisk terapi istället. En väldigt stor skillnad på utlåtandena! Dessutom trevligt bemötande från all personal i reception, samt verkligt stor empati från både läkare och sjuksköterskor !! Största förtroende! Skall tillbaka för fler proffsiga behandlingar på denna fantastiska klinik ! Inte så skönt precis, men nödvändigt. Med dessa positiva människor blir det lindrigare, för att inte säga roligt!
— Nils W
Har efter flera års lidande med en fruktansvärd brännande känsla i hårbotten och stundtals även under fötterna äntligen fått hjälp hos Diagnostiskt Centrum Hud på Stampgatan 14 i Göteborg. Jag har tidigare sökt hjälp både på vårdcentralen och hos privata Hudkliniker utan att få en diagnos. Jag är så glad, lättad och tacksam över att ha blivit av med min smärta och känner att jag vill dela med mig, kanske till någon som lider av samma som jag gjorde innan jag fick hjälp.
— Lisbeth L
Fick inte hjälp utav vårdcentralen av min acne jag hade på grund av hormoner och kontaktade då diagnotistiskt centrum hud.

Hade nästan gett upp hoppet efter mer än 3 år av mycket dålig hy men efter mitt besök blev min hud bättre och bättre och efter bara några månader var min hy helt slät. Nu 1,5 år senare har jag inte fått en enda finne och min hy har aldrig varit bättre. Är otroligt tacksam.
— Hanna
Jag vill varmt rekommendera diagnostiskt centrum hud i Göteborg. För cirka 1 och ett halv år sedan fick jag det jag nu vet är psoriasis, jag fick utslag över hela kroppen. Jag ville knappt gå till skolan och tyckte att de va otroligt jobbigt att gå med händerna utan att ha dom i fickorna och kortarmade tröjor va inte att tänka på för att då syntes mina utslag över armarna, händerna.

Jag började med att söka till olika vårdcentraler och olika andra hudkliniker utan minsta framgång, det kändes som dom var mera intresserade av att ta betalt än att försöka hjälpa mig med mina hudproblem.

Fick höra om diagnostiskt centrum hud och där kändes det från allra första intrycket som att dom brydde sig där. Dom ville att patienten skulle bli bra inte ta patientens pengar. Finns bara en sak jag ångrar, det var att jag inte sökte dit direkt
— Andre R