VÅR MOTTAGNING I CENTRALA HELSINGBORG

  

Diagnostiskt Centrum Hud i Helsingborg är en nystartad hudklinik för alla typer av hudsjukdomar. Vi har ett särskilt intresse för diagnostik och behandling av hudtumörer. Vi erbjuder snabb bedömning av misstänkta hudtumörer, vilket leder till minskad oro och färre onödiga operationer.

Kräver en hudförändring borttagning har vi två fullt utrustade operationssalar här på kliniken, vilket innebär korta väntetider för att få en hudtumör borttagen. Behandling kan även ske med till exempel kryoterapi (frysning) och fotodynamisk behandling.

Exempel på hudåkommor som du kan söka hjälp för hos oss är: Eksem (både barn och vuxna), psoriasis, akne, misstänkta hudtumörer.

 Vi är en privat hudklinik som har avtal med Region Skåne via Vårdval. Detta innebär att personer som bor i eller är folkbokförda i Sverige och behöver träffa en hudläkare kan beställa tid utan hänvisning (remiss) från vårdcentral, och endast betala patientavgiften på 300 kr som vid alla specialistläkarbesök på offentliga sjukhus. Vid uteblivet besök eller avbokning senare än 24 h debiteras du 600 kr enligt regionens riktlinjer. 
Patienter folkbokförda i Stockholms läns landsting och Västerbottens läns landsting kan enbart tas emot via remiss enligt dessa landstings remissregler.

FASAD-DCHiHBG.jpg

BEHANDLINGAR OCH TJÄNSTER

 

ALLMÄN HUDMOTTAGNING

 

Vi handlägger alla vanliga hudsjukdomar såsom akne, rosacea, eksem och psoriasis,  men bedömer och utreder också olika typer av oklara hudutslag.

Akne i ungdomen kan vara stigmatiserande och vi prioriterar därför patienter med utbredd och/eller ärrbildande akne. 


BEDÖMNINGSMOTTAGNING HUDFÖRÄNDRINGAR

 

Med ökande ålder kommer ett ökat antal hudförändringar! Det kan vara bruna eller rodnade, skrovliga förändringar, pigmentförändringar, utbuktande hudförändringar eller ojämnheter av olika slag. De allra flesta av dessa förändringar är helt godartade och tillhör normal hud eller det normala åldrandet.

Vi bedömer alla typer av hudförändringar så att de inte är farliga. Om vi bedömer att förändringar behöver åtgärdas av medicinska skäl (till exempel misstänkta cellförändringar) sker det många gånger vid ett nytt besök. Detta dels för att kunna erbjuda fler patienter snabbare tider för bedömning då en stor del förändringar faktiskt aldrig behöver åtgärdas, men också därför att många patienter behöver förbereda sig inför ett kirurgiskt ingrepp (förband i ansiktet, kan inte bada, träna med mera).


prick.jpg

PRICKMOTTAGNING

Tidig upptäckt och behandling av malignt melanom är avgörande för överlevnaden. Därför erbjuder vi snabba tider, inom 1 vecka, till alla som har ett födelsemärke som påtagligt ändrat färg, storlek eller form under de senaste 3 månaderna. Övriga som vill ha sina födelsemärken undersökta kan också boka tid för detta men med normal kötid vilket varierar över året.

Våra hudläkare är vana att bedöma pigmentförändringar och rutinerade inom dermatoskopi (undersökning med mikroskop) vilket ökar den diagnostiska träffsäkerheten avsevärt. I förstoring kan tidiga tecken på hudcancer identifieras och tumören tas bort innan den hinner sprida sig och patienten botas.


operation.jpg

ÅTGÄRD/OPERATIONSMOTTAGNING

Vi har två välutrustade operationssalar, så om något behöver tas bort får du snabb hjälp här hos oss vilket ger kontinuitet och patientsäkerhet.

Våra opererande hudspecialister är vana hudkirurger. 

Vi åtgärdar/opererar hudförändringar både på kroppen och i ansiktet. Vi lägger även stor vikt vid kosmetiskt resultat. Alla förändringar som bokas för operation måste vara bedömda av någon av våra hudläkare innan, det går alltså inte att själv boka sig direkt till operation för att man vill ha någon förändring borttagen.

ÅTGÄRD AV GODARTADE FÖRÄNDRINGAR

Många har hudförändringar som är helt godartade men som upplevs som missprydande. Att få dessa avlägsnade ingår inte i offentligt finansierad vård.

För konsultation och åtgärd vad gäller godartade förändringar får du betala detta privat. Var god kontakta oss för detaljer.


BOKA TID TILL MOTTAGNINGEN I HELSINGBORG:

TELEFON: 042 – 44 24 800

FAX: 042 – 44 24 801 (FÖR EGENREMISS) 

Våra ordinarie telefontider för bokning är
Måndag - Torsdag 8:00 - 14:00, Fredag 08:00 - 12:00

Vi nås på mail infohbg@dchud.se 
men kan på grund av patientsekretessen inte ta emot bokningar via mail. Mail svarar vi på så fort vi kan. 
 

VÅR BESÖKSADRESS: 

Springpostgränden 3A, 252 20 HELSINGBORG
(Handikappentré i ingång 3B)

Våra besökstider för behandling och bedömning är
Måndag - Torsdag 8:00 - 16:00

Fredag 8:00- 14:00

 

Innan du bokar

Du som bokar via telefon eller egenremiss läs gärna om vår verksamhet för att få en uppfattning om du tror att vi kan hjälpa dig. Vi hänvisar till vårdcentralen om det visar sig att det du söker för inte är vårt ”område”.

Remisser tas emot via post eller fax.

Klicka här för att ladda ner ett remissformulär:


HITTA TILL OSS

karta.JPG

Vår mottagning är belägen på översta våningen, plan 4 (i hissen står det 3) i Stenströms gamla skjortfabrik på Springpostgränden i hjärtat av Helsingborg. Vi ligger knappt 100 meter ovanför Åhléns parkeringshus. Huvudentré är Springpostgränden 3A med trappa och hiss. Vid behov finns en handikappentré i ingång 3B och om hjälp behövs får ni gärna kontakta oss någon dag i förväg.

 

Kommer du med bil kan du parkera i P-huset Magnus Stenbock, infarten ligger på Norra Storgatan 13. Parkeringshuset ligger ovanpå Åhléns Varuhus. Från parkeringshuset kan du gå ner för infarten och så ligger Springpostgränden snett till vänster.

 

Kommer du med tåg stiger du av vid Helsingborgs Centralstation (Knutpunkten) och därifrån är det en promenad på 10-15 minuter, men även flera anslutande bussar.

 

Kommer du med buss stannar flera bussar vid busshållplatsen Sundstorget på Drottninggatan, därifrån är det en promenad på ca 5 min. Har du parkeringstillstånd för rörelsehindrad behövs ingen parkeringsruta utan du kan stå längs kanten på Springpostgränden.


Våra specialister

Daniel Brännström Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Daniel Brännström
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 

Anna-Maria Ursberg

Hudläkare - Specialist i DermatologiSKRIV & SKICKA DIN EGEN REMISS 

Hos oss är du välkommen att söka på egenremiss. Den bedöms på samma sätt som en läkarremiss och vårdgarantin gäller. Ladda ner formuläret nedan och skicka till oss per post eller fax, vi kan tyvärr ej ta emot uppgifter per mail pga patientsekretessen. Det är alltid vår medicinska bedömning som avgör om du ska få vård och när den ska erbjudas. Inom 5 arbetsdagar får du en kallelse per brev eller telefon, alternativt information att dina besvär inte klassificeras som i behov av specialiserad hudsjukvård, varvid du får vända dig till din vårdcentral i första hand.

ATT TÄNKA PÅ:

Remissen ska innehålla korrekt, aktuell och relevant information om dig som patient. Beskriv noga dina besvär, hur länge de varat liksom tidigare hudsjukdomar av betydelse. Skriv också varför du vill komma till en specialist.

EGENREMISSEN SKA INNEHÅLLA

Namn

Personnummer

Adress

Tel nr

Beskriv dina symtom samt hur länge de varat

Beskriv varför du önskar komma till en hudspecialist

POSTA DIN REMISS TILL

Springpostgränden 3A 
252 20 HELSINGBORG

Eller via fax: 040 - 123 233