Malmö HYLLIE

Den 14/10 2019 slår vi upp portarna till vår nya klinik i Malmö Hyllie!

Adress: Emblas gränd 2, våning 5

215 35 Malmö

Öppet måndag - fredag 8:00 - 16:00

För bokning, kontakta Malmö City-kliniken på 040-608 8000, välj att bli kopplad till Hyllie

 

hyllie.JPG

 
 
 

Vi är en privat hudklinik för alla typer av hudsjukdomar och har avtal med Region Skåne via Vårdval. Detta innebär att personer som bor i eller är folkbokförda i Sverige och behöver träffa en hudläkare kan beställa tid utan hänvisning (remiss) från vårdcentral, och endast betala patientavgiften på 300 kr som vid alla specialistläkarbesök på offentliga sjukhus. Vid remiss från läkare inom Region Skåne kostar ditt första läkarbesök  hos oss 100 kr. Alla övriga remissbesök från nätdoktorer, egen vårdbegäran eller remiss utanför Region Skåne kostar 300 kr.

Vid uteblivet besök eller avbokning senare än 24 h debiteras du 600 kr enligt regionens riktlinjer. 

Egen begäran om vård tas emot via post eller fax.

Vi har ett särskilt intresse för diagnostik och behandling av hudtumörer. Vår målsättning är att kunna erbjuda snabb bedömning av misstänkta hudtumörer. Det leder till minskad oro och färre onödiga operationer. Kräver hudförändringarna borttagning har vi två operationssalar här på vår mottagning, vilket innebär korta väntetider för att få en hudtumör borttagen. Behandling kan även ske med till exempel kryoterapi (frysning) och fotodynamisk behandling. Exempel på hudåkommor som du kan söka hjälp för hos oss är: Eksem (både barn och vuxna), psoriasis, akne, misstänkta hudtumörer, överdrivna svettningar i armhålor och handflator (hyperhidros).


operation.jpg

BEHANDLINGAR OCH TJÄNSTER

 

ALLMÄN HUDMOTTAGNING

 

Vi handlägger alla vanliga hudsjukdomar såsom akne, rosacea, eksem och psoriasis,  men bedömer och utreder också olika typer av oklara hudutslag. Vi är en stor hudmottagning, samtliga läkare har lång erfarenhet från universitetsklinikerna och flera är disputerade. Vid svårbedömda fall samråder våra hudläkare kring patienten vilket ger bred kompetens. Vi har stor samlad erfarenhet av behandling med så kallade biologiska läkemedel för olika inflammatoriska hudsjukdomar, till exempel psoriasis och hidradenitis suppurativa.

Akne i ungdomen kan vara stigmatiserande och vi prioriterar därför patienter med utbredd akne. 

BEDÖMNINGSMOTTAGNING HUDFÖRÄNDRINGAR

 

Med ökande ålder kommer ett ökat antal hudförändringar! Det kan vara bruna eller rodnade, skrovliga förändringar, pigmentförändringar, utbuktande hudförändringar eller ojämnheter av olika slag. De allra flesta av dessa förändringar är helt godartade och tillhör normal hud eller det normala åldrandet.

Vi bedömer alla typer av hudförändringar så att de inte är farliga. Om vi bedömer att förändringar behöver åtgärdas av medicinska skäl (till exempel misstänkta cellförändringar) sker det många gånger vid ett nytt besök. Detta dels för att kunna erbjuda fler patienter snabbare tider för bedömning då en stor del förändringar faktiskt aldrig behöver åtgärdas, men också därför att många patienter behöver förbereda sig inför ett kirurgiskt ingrepp (förband i ansiktet, kan inte bada, träna med mera).

PRICKMOTTAGNING

Tidig upptäckt och behandling av malignt melanom är avgörande för överlevnaden. Därför erbjuder vi snabba tider, inom 1 vecka, till alla som har ett födelsemärke som påtagligt ändrat färg, storlek eller form under de senaste 3 månaderna. Övriga som vill ha sina födelsemärken undersökta kan också boka tid för detta men med normal kötid vilket varierar över året.

Våra hudläkare är vana att bedöma pigmentförändringar och rutinerade inom dermatoskopi (undersökning med mikroskop) vilket ökar den diagnostiska träffsäkerheten avsevärt. I förstoring kan tidiga tecken på hudcancer identifieras och tumören tas bort innan den hinner sprida sig och patienten botas.

ÅTGÄRD/OPERATIONSMOTTAGNING

Vi har två välutrustade operationssalar, så om något behöver tas bort får du snabb hjälp här hos oss vilket ger kontinuitet och patientsäkerhet.

Alla våra opererande hudspecialister är vana hudkirurger. För de patienter som behöver har vi tillgång till plastikkirurg.

Vi åtgärdar/opererar hudförändringar både på kroppen och i ansiktet. Vi lägger även stor vikt vid kosmetiskt resultat. Alla förändringar som bokas för operation måste vara bedömda av någon av våra hudläkare innan, det går alltså inte att själv boka sig direkt till operation för att man vill ha någon förändring borttagen.

ÅTGÄRD AV GODARTADE FÖRÄNDRINGAR

Många har hudförändringar som är helt godartade men som upplevs som missprydande. Vi erbjuder inte behandling av denna typ av förändringar, då det inte ingår i offentligt finansierad vård.

För konsultation och åtgärd vad gäller godartade förändringar rekommenderar vi Inskinity

ÄRRBEHANDLING

Tyvärr kan acne i många fall läka med mer eller mindre uttalade ärr. Även om acne ses som en sjukdom och behandling av acne ingår i offentligt finansierad vård så ingår tyvärr inte behandling av acneärr. Det är alltså något man får bekosta själv. 

För konsultation vad gäller ärr rekommenderar vi InskinityVÅRA SPECIALISTER

Thorhildur Danielsdottir, specialistläkare dermatologi

Thorhildur Danielsdottir, specialistläkare dermatologi

William Troensegaard, specialistläkare dermatologi

William Troensegaard, specialistläkare dermatologi

Yvonne Eklund, specialistläkare dermatologi

Yvonne Eklund, specialistläkare dermatologi

 
Anahita Attaran, specialistläkare dermatologi   Anahita Attaran är hudläkare och studerade medicin vid Lunds universitet. Hon tog läkarexamen år 2010 och arbetar som hudspecialist sedan januari 2018. Hon har senast arbetat som hudspecialist vid Skånes universitetssjukhus i Malmö fram till oktober 2019. Anahita är innehavare av ”Specialty Certificate in Dermatology” från Royal College of Physicians of the United Kingdom. Anahita är även doktorand vid Lunds universitet inom ämnet laser, kärlsjukdomar och inflammatoriska hudsjukdomar.

Anahita Attaran, specialistläkare dermatologi

Anahita Attaran är hudläkare och studerade medicin vid Lunds universitet. Hon tog läkarexamen år 2010 och arbetar som hudspecialist sedan januari 2018. Hon har senast arbetat som hudspecialist vid Skånes universitetssjukhus i Malmö fram till oktober 2019. Anahita är innehavare av ”Specialty Certificate in Dermatology” från Royal College of Physicians of the United Kingdom. Anahita är även doktorand vid Lunds universitet inom ämnet laser, kärlsjukdomar och inflammatoriska hudsjukdomar.

 

Här kan du ladda ner Egen Vårdbegäran :

Hitta till oss

Vår mottagning ligger på 5:e våningen i byggnaden Dungen, Emblas gränd 2, 215 35 Malmö. Dungen är en stor byggnad med stora glaspartier där Tullverket ligger på bottenplan. Byggnaden ligger omringad av P-huset Hyllie, Quality hotel view, Riksbyggen och Ikano bank.

Med bil kan du använda de stora infarterna till Hyllie från Annetorpsvägen i norr, från Pildammsvägen i öst och från Lorensborgsgatan i väst. Dessa leder till huvudgatorna, Hyllie Boulevard, Hyllie allé och Hyllie stationsgata. Kommer du med bil kan du parkera i P-huset Hyllie.

Kommer du med stadsbuss så är det buss nr 6, 8 och 33 som stannar i Hyllie. Regionbuss nr 150, 170 och 300 stannar precis utanför vår byggnad. För att ta sig från Hyllie station där du hoppar av tåget till vår klinik på Emblas gränd är det bäst att gå i passagen mellan Pressbyrån och McDonald’s vid Arenagatan.