VÅR MOTTAGNING I CENTRALA MALMÖ

 

Diagnostiskt Centrum Hud i Skåne är en verksamhet enbart inriktad på hudsjukdomar. Vi startade i juli 2014 och hos oss arbetar tio hudläkare som är specialister på hudsjukdomar och med en bred kompetens inom hudsjukvård. 

Vi är en privat hudklinik för alla typer av hudsjukdomar och har avtal med Region Skåne via Vårdval. Detta innebär att personer som bor i eller är folkbokförda i Sverige och behöver träffa en hudläkare kan beställa tid utan hänvisning (remiss) från vårdcentral, och endast betala patientavgiften på 300 kr som vid alla specialistläkarbesök på offentliga sjukhus. Vid remiss från läkare inom Region Skåne kostar ditt första läkarbesök  hos oss 100 kr. Alla övriga remissbesök från nätdoktorer, egen vårdbegäran eller remiss utanför Region Skåne kostar 300 kr.

Vid uteblivet besök eller avbokning senare än 24 h debiteras du 600 kr enligt regionens riktlinjer. 

Remisser tas emot via post eller fax.

Vi har ett särskilt intresse för diagnostik och behandling av hudtumörer. Vår målsättning är att kunna erbjuda snabb bedömning av misstänkta hudtumörer. Det leder till minskad oro och färre onödiga operationer. Kräver hudförändringarna borttagning har vi två operationssalar här på vår mottagning, vilket innebär korta väntetider för att få en hudtumör borttagen. Behandling kan även ske med till exempel kryoterapi (frysning) och fotodynamisk behandling. Exempel på hudåkommor som du kan söka hjälp för hos oss är: Eksem (både barn och vuxna), psoriasis, akne, misstänkta hudtumörer, överdrivna svettningar i armhålor och handflator (hyperhidros).

 

BEHANDLINGAR OCH TJÄNSTER

 

 

ALLMÄN HUDMOTTAGNING

 

Vi handlägger alla vanliga hudsjukdomar såsom akne, rosacea, eksem och psoriasis,  men bedömer och utreder också olika typer av oklara hudutslag. Vi är en stor hudmottagning, samtliga läkare har lång erfarenhet från universitetsklinikerna och flera är disputerade. Vid svårbedömda fall samråder våra hudläkare kring patienten vilket ger bred kompetens. Vi har stor samlad erfarenhet av behandling med så kallade biologiska läkemedel för olika inflammatoriska hudsjukdomar, till exempel psoriasis och hidradenitis suppurativa.

Akne i ungdomen kan vara stigmatiserande och vi prioriterar därför patienter med utbredd akne. 

 

 

BEDÖMNINGSMOTTAGNING HUDFÖRÄNDRINGAR

 

Med ökande ålder kommer ett ökat antal hudförändringar! Det kan vara bruna eller rodnade, skrovliga förändringar, pigmentförändringar, utbuktande hudförändringar eller ojämnheter av olika slag. De allra flesta av dessa förändringar är helt godartade och tillhör normal hud eller det normala åldrandet.

Vi bedömer alla typer av hudförändringar så att de inte är farliga. Om vi bedömer att förändringar behöver åtgärdas av medicinska skäl (till exempel misstänkta cellförändringar) sker det många gånger vid ett nytt besök. Detta dels för att kunna erbjuda fler patienter snabbare tider för bedömning då en stor del förändringar faktiskt aldrig behöver åtgärdas, men också därför att många patienter behöver förbereda sig inför ett kirurgiskt ingrepp (förband i ansiktet, kan inte bada, träna med mera).

 

mole

PRICKMOTTAGNING

Tidig upptäckt och behandling av malignt melanom är avgörande för överlevnaden. Därför erbjuder vi snabba tider, inom 1 vecka, till alla som har ett födelsemärke som påtagligt ändrat färg, storlek eller form under de senaste 3 månaderna. Övriga som vill ha sina födelsemärken undersökta kan också boka tid för detta men med normal kötid vilket varierar över året.

Våra hudläkare är vana att bedöma pigmentförändringar och rutinerade inom dermatoskopi (undersökning med mikroskop) vilket ökar den diagnostiska träffsäkerheten avsevärt. I förstoring kan tidiga tecken på hudcancer identifieras och tumören tas bort innan den hinner sprida sig och patienten botas.

 

prickbild.jpeg

ÅTGÄRD/OPERATIONSMOTTAGNING

Vi har två välutrustade operationssalar, så om något behöver tas bort får du snabb hjälp här hos oss vilket ger kontinuitet och patientsäkerhet.

Alla våra opererande hudspecialister är vana hudkirurger. För de patienter som behöver har vi tillgång till plastikkirurg.

Vi åtgärdar/opererar hudförändringar både på kroppen och i ansiktet. Vi lägger även stor vikt vid kosmetiskt resultat. Alla förändringar som bokas för operation måste vara bedömda av någon av våra hudläkare innan, det går alltså inte att själv boka sig direkt till operation för att man vill ha någon förändring borttagen.

 

 

ÅTGÄRD AV GODARTADE FÖRÄNDRINGAR

Många har hudförändringar som är helt godartade men som upplevs som missprydande. Vi erbjuder inte behandling av denna typ av förändringar, då det inte ingår i offentligt finansierad vård.

För konsultation och åtgärd vad gäller godartade förändringar rekommenderar vi Inskinity

 

 

Young girl with skin problem

ÄRRBEHANDLING

Tyvärr kan acne i många fall läka med mer eller mindre uttalade ärr. Även om acne ses som en sjukdom och behandling av acne ingår i offentligt finansierad vård så ingår tyvärr inte behandling av acneärr. Det är alltså något man får bekosta själv. 

För konsultation vad gäller ärr rekommenderar vi Inskinity

 

 

BOKA TID TILL MOTTAGNINGEN I MALMÖ:

TELEFON: 040 - 608 8000

FAX: 040 - 123 233 (FÖR EGEN VÅRDBEGÄRAN) 

Våra ordinarie telefontider för bokning är
Måndag - Torsdag 8:00 - 12:00, Fredag 08:00 - 10:00

Vi nås på mail infomalmo@diagnostisktcentrumhud..se 
men kan på grund av patientsekretessen inte ta emot bokningar via mail. Mail svarar vi på så fort vi kan. 
 

VÅR BESÖKSADRESS: 

Hjälmaregatan 3, 211 18 MALMÖ
(Även ingången Nordenskiöldsgatan 2B funkar)

Våra besökstider för behandling och bedömning är
Måndag - Fredag 8:00 - 15:30

 

Innan du bokar

Du som bokar via telefon eller skickar egen begäran om vård läs gärna om vår verksamhet för att få en uppfattning om du tror att vi kan hjälpa dig. Vi hänvisar till vårdcentralen om det visar sig att det du söker för inte är vårt ”område”.

 
 

HITTA TILL OSS

 

 

Vår mottagning ligger på entréplan i byggnaden "Scandinavian Center" som är ett stort ljusgult hus med en halvmånsformad glaskupol på taket. Byggnaden ligger omringad av Clarion Malmö Live/Svenska kyrkan (Sjömanskyrkan), Centralstationen/Börshuset, Malmö Högskola/Kronans Apotek och World Maritime University. Det finns två ingångar till byggnaden, den ena från Nordenskiöldsgatan 2B, den andra från Hjälmaregatan 3 vid Bagers plats.

Kommer du med bil kan du parkera i P-huset Bagers plats, infarten ligger på Nordenskiöldsgatan mot ingången till Malmö Clarion Live. P-huset ligger alltså under huset "Scandinavian Center" Från parkeringshuset kommer du ut vid Bagers plats och in till byggnaden vid Hjälmaregatan 3.

Kommer du med tåg stiger du av vid Centralstationen och går ut vid utgången Bagers plats. Ingången till byggnaden blir vid Hjälmaregatan 3.

Kommer du med buss så är det 2, 3, 5, 7 och 8 som stannar vid Anna Lindhs Plats på Neptunigatan. 

Handikapparkering finns vid ingången från Hjälmaregatan 3.

 
 
 

VÅRA SPECIALISTER

 
thorild.jpg

Thorhildur Danielsdottir
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Bo Ljunggren

Bo Ljunggren 
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

anna-spiren.jpg

Anna Spirén
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

IMG_739311.jpg

Carina Grönhagen 
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

cecilia-tillman.jpg

Cecilia Tillman
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

William

William Troensegaard
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Louise-flensburg.jpg

Louise Flensburg 
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

IMG_731211.jpg

Ole B Christensen 
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Yvonne Eklund Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Yvonne Eklund
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Lisbeth Rosholm Comstedt  Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Lisbeth Rosholm Comstedt

Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 

ATT TÄNKA PÅ:

Egen begäran om vård ska innehålla korrekt, aktuell och relevant information om dig som patient. Beskriv noga dina besvär, hur länge de varat liksom tidigare hudsjukdomar av betydelse. Skriv också varför du vill komma till en specialist.


EGEN BEGÄRAN OM VÅRD SKA INNEHÅLLA

Namn

Personnummer

Adress

Tel nr

Beskriv dina symtom samt hur länge de varat

Beskriv varför du önskar komma till en hudspecialist


POSTA DIN BEGÄRAN TILL

Hjälmaregatan 3, 
211 18 MALMÖ

Eller via fax: 040 - 123 233 

 

 

 

SKRIV & SKICKA DIN EGEN BEGÄRAN OM VÅRD 

Hos oss är du välkommen att söka via din egen begäran om vård. Din begäran bedöms på samma sätt som en läkarremiss och vårdgarantin gäller. Ladda ner formuläret nedan och skicka till oss per post eller fax, vi kan tyvärr ej ta emot uppgifter per mail pga patientsekretessen. Det är alltid vår medicinska bedömning som avgör om du ska få vård och när den ska erbjudas. Inom 5 arbetsdagar får du en kallelse per brev eller telefon, alternativt information att dina besvär inte klassificeras som i behov av specialiserad hudsjukvård, varvid du får vända dig till din vårdcentral i första hand. Besök via egenremiss kostar 300 kr.