BOKA TID TILL VÅR MOTTAGNING I MALMÖ

Diagnostiskt Centrum Hud i Skåne är en verksamhet enbart inriktad på hudsjukdomar. Vi startade i juli 2014 och hos oss arbetar åtta hudläkare som är specialister på hudsjukdomar och med en bred kompetens inom hudsjukvård. 

Vi är en privat hudklinik för alla typer av hudsjukdomar och har avtal med Region Skåne via Vårdval. Detta innebär att personer som bor i Skåne och behöver träffa en hudläkare kan beställa tid utan hänvisning (remiss) från vårdcentral och endast betala patientavgiften på 300kr som vid alla specialist-läkarbesök på offentliga sjukhus.

Vi tar också emot remisser via post eller fax.

Vi har ett särskilt intresse för diagnostik och behandling av hudtumörer. Vår målsättning är att kunna erbjuda snabb bedömning av misstänkta hudtumörer. Det leder till minskad oro och färre onödiga operationer. Kräver hudförändringarna borttagning har vi 2 operationssalar här på vår mottagning, vilket innebär korta väntetider för att få en hudtumör borttagen. Behandling kan även ske med till exempel kryoterapi (frysning) och fotodynamisk behandling.

Exempel på hudåkommor som du kan söka hjälp för hos oss är:- Eksem (både barn och vuxna)- Psoriasis - Akne - Misstänkta hudtumörer - Överdrivna svettningar i armhålor och handflator (hyperhidros)

 

BOKA TID TILL MOTTAGNINGEN I MALMÖ:

PÅ TELEFON: 040 - 608 8000
ELLER VIA FAX: 040 - 123 233
(FÖR EGENREMISS) 

Våra ordinarie telefontider för bokning är
Måndag-Torsdag 8:00 - 12:00, Fredag 08:00 - 10:00

Vi nås på mail info2@dchud.se men kan pga patientsekretessen inte ta emot bokningar via mail. 
Mail svarar vi på så fort vi kan. 

 

VÅR BESÖKSADRESS: 
Hjälmaregatan 3, 211 18 MALMÖ
(Även ingången Nordenskiöldsgatan 2B funkar)

Våra besökstider för behandling och bedömning är
Måndag - Fredag 8:00 - 15:30

Innan du bokar

Du som bokar via telefon eller egenremiss läs gärna om VÅR VERKSAMHET för att få en uppfattning om du tror att vi kan hjälpa dig. Vi hänvisar till Vårdcentralen om det visar sig att det du söker för inte är vårt ”område”

Hitta hit

Vår mottagning ligger på entreplan i byggnaden "Scandinavian Center" som är ett stort ljusgult hus med en halvmånsformad glaskupol på taket. Byggnaden ligger omringad av Clarion Malmö Live/Svenska kyrkan (Sjömanskyrkan), Centralstationen/Börshuset, Malmö Högskola/Kronans Apotek och World Maritime University. Det finns två ingångar till byggnaden, den ena från Nordenskiöldsgatan 2B, den andra från Hjälmaregatan 3 vid Bagers plats.

Kommer du med bil kan du parkera i P-huset Bagers plats, infarten ligger på Nordenskiöldsgatan mot ingången till Malmö Clarion Live. P-huset ligger alltså under huset "Scandinavian Center" Från parkeringshuset kommer du ut vid Bagers plats och in till byggnaden vid Hjälmaregatan 3.

Kommer du med tåg stiger du av vid Centralstationen och går ut vid utgången Bagers plats. Ingången till byggnaden blir vid Hjälmaregatan 3.

Kommer du med buss så är det 2, 3, 5, 7 och 8 som stannar vid Anna Lindhs Plats på Neptunigatan. 

Handikapparkering finns vid ingången från Hjälmaregatan 3.

 

VÅRA SPECIALISTER

 
thorild.jpg

Thorhildur Danielsdottir
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

bo ljunggren

Bo Ljunggren 
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

anna-spiren.jpg

Anna Spirén
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

carina grönhagen

Carina Grönhagen 
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

cecilia-tillman.jpg

Cecilia Tillman
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

IMG_056811.jpg

William Troensegard

Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Louise-flensburg.jpg

Louise Flensburg 
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Fotograf PIA LARSSON, Malmö

Ole B Christensen 
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 
 

ATT TÄNKA PÅ:

Remissen ska innehålla korrekt, aktuell och relevant information om dig som patient. Beskriv noga dina besvär, hur länge de varat liksom tidigare hudsjukdomar av betydelse. Skriv också varför du vill komma till en specialist.


EGENREMISSEN SKA INNEHÅLLA

Namn

Personnummer

Adress

Tel nr

Beskriv dina symtom samt hur länge de varat

Beskriv varför du önskar komma till en hudspecialist


POSTA DIN REMISS TILL

Hjälmaregatan 3, 
211 18 MALMÖ

ELLER VIA FAX

040 - 123 233 

 

 

 

SKRIV & SKICKA DIN EGEN REMISS 

Hos oss är du välkommen att söka på egenremiss. Den bedöms på samma sätt som en läkarremiss och vårdgarantin gäller. Ladda ner formuläret nedan och skicka till oss per post eller fax, vi kan tyvärr ej ta emot uppgifter per mail pga patientsekretessen. Det är alltid vår medicinska bedömning som avgör om du ska få vård och när den ska erbjudas. Inom 5 arbetsdagar får du en kallelse per brev eller telefon, alternativt information att dina besvär inte klassificeras som i behov av specialiserad hudsjukvård, varvid du får vända dig till din vårdcentral i första hand. Besök med egenremiss kostar 300 kr.