dchud.JPG

Vår idé

Diagnostiskt Centrum Hud är en hudmottagning för alla typer av hudåkommor. Vi har avtal med Stockholms läns landsting och Region Skåne i Vårdval. Våra läkare är hudläkarspecialister med lång erfarenhet. Vi har ett särskilt intresse för misstänkta hudtumörer, dvs fläckar, prickar eller födelsemärken på huden som du oroar dig för ska vara någon form av hudcancer. Om du misstänker att du kan ha drabbats av hudcancer,gör vi vårt bästa för att erbjuda dig en snabb tid.

dchud

Våra erfarna hudläkare bemannar vår Prickmottagning© - året runt. Vår målsättning är att ge ett tryggt, snabbt och säkert omhändertagande av misstänkta hudtumörer. Det leder till minskad oro, färre bortskärningar som kan ge ärr, vilket också spar pengar åt samhället. Samtidigt bidrar vi till forskning och utveckling som leder till ökade kunskaper så att vården kan bli ännu bättre, bl a på att förebygga att fler människor drabbas i framtiden.

 

VÅRA SPECIALISTER I STOCKHOLM

 
Anne Wetter LEG. Läkare - Hudspecialist

Anne Wetter - Hudläkare Specialist i Dermatologi

Legitimerad läkare 2000. Startade sin dermatologiska bana vid Hudkliniken på Universitetssjukhuset i Lausanne, Schweiz, för att sedan bli hudläkarspecialist vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna 2009. Under specialisttjänstgöringen sidoutbildade sig Anne Wetter på Kliniken för Rekonstruktiv Plastikkirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset. Anne Wetter har även varit på hudkirurgisk utbildning vid Universitetet i La Jolla, San Diego, USA. Anne Wetter är en av klinikens verksamhetschefer.

 
Petra-Kjellman

Petra Kjellman - Hudläkare Specialist i Dermatologi

Varvade AT-tjänstgöring på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna med forskning och Petra Kjellman blev både legitimerad läkare och disputerade 2004.
Petra Kjellman blev färdig hudläkarspecialist på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna 2009. På Karolinska specialiserade hon sig på hudtumörer samt har genomgått sidoutbildning på Kliniken för Rekonstruktiv Plastikkirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset. Petra Kjellman är en av klinikens verksamhetschefer.

 
Torborg Sturesdotter-Hoppe Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Torborg Sturesdotter Hoppe Hudläkare - Specialist i dermatologi

Läste läkarlinjen i Stockholm och blev legitimerad läkare 1998. Hon har därefter gjort sin specialistutbildning till hudläkare på Mälarsjukhuset i Eskilstuna samt på Akademiska Sjukhuset i Uppsala, och är specialist sedan 2008. Hon disputerade i dermatologi 2013 vid Uppsala Universitet. Torborg har arbetat hos oss sedan oktober 2013 och innehar från hösten 2017 även en deltidstjänst som universitetslektor på Uppsala Universitet, med ansvar för utbildning av läkarstudenter i ämnet Dermatologi

 

Cristina Oprica Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Cristina Oprica Hudläkare - Specialist i dermatologi

Tidigare tjänstgjort på hudkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset och som överläkare på hudkliniken på Södersjukhuset. Aktiv som allmän dermatolog och disputerade inom akne och antibiotikaresistens hos antibiotikabehandlade aknepatienter. Cristina är medlem i ”Global Alliance to Improve Outcomes in Acne” som är en internationell grupp av dermatologer och forskare. Globala alliansen publicera kunskapsöversikter och nya behandlingsrekommendationer för akne.

 

ÖVRIGA SPECIALISTER I STOCKHOLM

 
Lucian Grema  Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Lucian Grema
Hudläkare - Specialist i Dermatologi


Jan Sokolski Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Jan Sokolski
Hudläkare - Specialist i Dermatologi


Leila Guermas-Fredriksson  Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Leila Guermas-Fredriksson
Hudläkare - Specialist i Dermatologi


Elisabeth Ekholm Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Elisabeth Ekholm
Hudläkare - Specialist i Dermatologi


Aram Rasul Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Aram Rasul
Hudläkare - Specialist i Dermatologi


Jan Eklind  Hudläkare - Specialist i Dermatologi, försäkringsläkare


Jan Eklind
Hudläkare - Specialist i Dermatologi, försäkringsläkare


Katarina Friberg Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Katarina Friberg
Hudläkare - Specialist i Dermatologi


Eva Eken Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Eva Eken
Hudläkare - Specialist i Dermatologi


Veronika Nagy Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Veronika Nagy
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 
 
Kristina Lewis Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Kristina Lewis
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 

VÅRA SPECIALISTER I MALMÖ CITY

 
thorild.jpg

Thorhildur Danielsdottir - Hudläkare Specialist i Dermatologi

Thorhildur Danielsdottir är hudläkare och Verksamhetschef för Diagnostiskt Centrum i Malmö. Thorhildur är född på Island 1972 och läste medicin vid Universitetet i Köln i Tyskland. Efter allmäntjänstgöring på Island, arbetade hon på hudkliniken i Reykjavik i två år innan hon flyttade till Malmö 2004 för att fortsätta sin specialistutbildning till hudläkare. Thorhildur arbetade som specialistläkare på hudkliniken Skånes Universitetssjukhus i Malmö fram till 2014.

 
 
anna-spiren.jpg

Anna Spirén - Hudläkare Specialist i Dermatologi

Anna Spirén är hudläkare och läste medicin på Universitetet i Lund och gjorde sin specialistutbildning till hudläkare på Universitetssjukhuset i Malmö. Hon arbetade som överläkare på hudkliniken SUS i Malmö fram till 2012. Därefter har Anna arbetat som privat hudläkare.

 
 
IMG_732011.jpg

Bo Ljunggren - Hudläkare Specialist i Dermatologi

Bo Ljunggren är utbildad i Uppsala och Lund och har arbetat som hudläkare vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö sedan 70-talet. Han disputerade 1978 och har sedan varit verksam som överläkare och professor inom dermatologi, undervisat och forskat vid Lunds Universitet och vid Yale i USA.

 
 
Louise-flensburg.jpg

Louise Flensburg - Hudläkare Specialist i Dermatologi

Louise Flensburg är hudläkare. Hon läste medicin vid Universitetssjukhuset i Lund och blev legitimerad läkare 2005. Hon har därefter gjort sin specialistutbildning till hudläkare i Lund och har sedan arbetat som hudspecialist på Hudkliniken vid Skånes Universitetssjukhus, både i Lund och Malmö. 

 
 
cecilia-tillman.jpg

Cecilia Tillman - Hudläkare Specialist i Dermatologi

Cecilia Tillman är hudläkare, född i Lund 1971. Hon läste medicin vid Universitet i Lund och är specialistutbildad vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö. År 2007 blev hon specialist inom dermatologi och arbetade på Hudkliniken vid Skånes Universitetssjukhus Malmö fram till 2014.

 
 
IMG_739311.jpg

CARINA GRÖNHAGEN – HUDLÄKARE, SPECIALIST I DERMATOLOGI

Carina Grönhagen är hudläkare. Hon läste läkarlinjen i Lund och blev legitimerad läkare 2004. Hon har därefter gjort sin specialistutbildning till hudläkare på Danderyds Sjukhus och Karolinska Sjukhuset, Stockholm. Hon disputerade 2012 vid Karolinska Institutet. Hon har de senaste åren arbetat som hudspecialist på National Skin Center, Singapore. Carina arbetar hos oss sedan augusti 2015.

 
 
Ole

Ole B Christensen – HUDLÄKARE, SPECIALIST I DERMATOLOGI

Ole B Christensen läste medicin vid Köpenhamns Universitet. Han arbetade som hudläkare vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö i 24 år, och hade olika befattningar från vik. underläkare till chefsöverläkare. Han disputerade 1981. Under 8 år var han professor och chefsöverläkare vid Oslo Universitet och hudavdelningen Ullevål Sykehus. Under 6 år var han delägare i en privat hudmottagning i Danmark, därefter arbetade Ole på en hudmottagning i Lund under 5 års tid.  Han har även undervisat och forskat vid Lunds Universitet, Universitetet i Oslo, University of California San Fransisco och University of Western Australia. Ole började arbeta hos oss 1 augusti 2016.  

 
 
William

William Troensegaard – HUDLÄKARE, SPECIALIST I DERMATOLOGI

William är specialistläkare i dermatologi och är dansk. Han läste medicin vid Köpenhamns Universitet och gjorde sin specialistutbildning på Skånes Universitetssjukhus på Hudkliniken i Lund där han som specialist var ansvarig för området sexuellt överförbara sjukdomar och inflammatoriska sjukdomar i underliv hos både män och kvinnor. Dessutom har han särskilt intresse inom tidig diagnostik och behandling av hudcancer och inom kosmetisk dermatologi laserbehandlingar och behandling av ärr efter akne. William är innehavare av Specialty Certificate in Dermatology från Royal College of Physicians of the United Kingdom och är även certifierad av European Board of Dermatology and Venereology. William deltar regelbundet i fortbildning för dermatologer och är medlem i EADV och AAD.

 
 
yvonneIMG_00711.jpg

Yvonne Eklund - HUDLÄKARE, SPECIALIST I DERMATOLOGI

Yvonne Eklund är hudläkare och läste medicin på Universitet i Lund. Hon har senast arbetat som överläkare på Hudkliniken SUS i Malmö fram till 2018 som delansvarig för laser- och hudkirurgi. Samtidigt har hon i flera år deltagit i den tvärdisciplinära  lymfommottagningen på onkologkliniken samt varit en del av Mohs kirurg-teamet i Lund.  

 
LisbethIMG_21451.jpg

Lisbeth Rosholm Comstedt - HUDLÄKARE, SPECIALIST I DERMATOLOGI

Lisbeth Rosholm Comstedt är hudläkare. Hon läste medicin i Danmark på Syddansk Universitet och blev legitimerad läkare 2006. Hon började sin specialistutbildning vid Odense universitetssjukhus i Danmark och 2009 flyttade hon till Skåne och fortsatte sin utbildning vid Skånes universitetssjukhus i Malmö. Hon har arbetet som specialistläkare på Skånes universitetssjukhus i Malmö från 2014-2018. Lisbeth är även doktorand vid Lunds universitet inom ämnet kontaktallergi.


VÅRA SPECIALISTER I GÖTEBORG

specialister I göteborg
Camilla.JPG

Camilla Hörfelt

MD, Ph.D  specialist i Dermatologi och Plastikkirurgi
Specialistläkare i Plastikkirurgi sedan 2010.
Medicine doktor 2009.
Specialistläkare i Dermato-Venereologi (hud- och könssjukdomar) sedan 2006. 
Leg läkare 1999.

 
 
ylva-2.jpg

Ylva Ohlsson

Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 

 
Astrid.jpg

Astrid Brodd

Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 
Linda GOT.jpg

Linda Söderström

Linda har jobbat som Leg sjuksköterska sedan kandidatexamen år 2000. 

2008 blev Linda även Akt hudterapeut på Elisabethskolan med CIDESCO examen. Sedan dess har Linda arbetat med avancerad hudvård som kemisk peeling, IPL, laser, micronålning, injektioner mm. Linda har vidareutbildats både nationellt och internationellt.  

DIAGNOSTISKT CENTRUM HUD I MEDIA

Kolla in vad som händer...

 

Om företaget

Diagnostiskt Centrum Hud i Sverige AB startade sin verksamhet våren 2012, utan riskkapital eller andra externa intressenter. Vi drivs av en idé att minska vårdköer så att fler patienter får en bedömning och inledd utredning av en hudläkar-specialist inom dagar-veckor, istället för månader som Stockholmarna fått vänja sig vid. Kortare väntetid innebär minskad oro och lidande, och vad gäller misstänkt hudtumör, även räddande av liv.


Vi skall också bedriva klinisk forskning inom hudcancer och bli ett ledande forum för information, diagnostik, tidig behandling och forskning inom malignt melanom och andra hudtumörer.

 

Styrelse och ledning

Bolaget är grundat av hudläkarspecialisterna Anne Wetter och Petra Kjellman, tillsammans med onkolog Magnus Bäcklund och Philip Jerlmyr. Vårt dotterbolag Diagnostiskt Centrum Hud i Skåne har vi startat tillsammans med Thorhildur Danielsdottir.


petra-kjellman.jpg

Petra Kjellman

Bakgrund: Varvade AT-tjänstgöring på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna med forskning och Petra Kjellman blev både legitimerad läkare och disputerade 2004.

Petra Kjellman blev färdig hudläkarspecialist på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna 2009. På Karolinska specialiserade hon sig på hudtumörer samt har genomgått sidoutbildning på Kliniken för Rekonstruktiv Plastikkirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset.

Petra Kjellman är en av klinikens verksamhetschefer och sitter i bolagets styrelse.

 

ANNE WETTER

Anne Wetter

Bakgrund: Legitimerad läkare 2000. Startade sin dermatologiska bana vid Hudkliniken på Universitetssjukhuset i Lausanne, Schweiz, för att sedan bli hudläkarspecialist vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna 2009.

Under specialisttjänstgöringen sidoutbildade sig Anne Wetter på Kliniken för Rekonstruktiv Plastikkirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset. Anne Wetter har även varit på hudkirurgisk utbildning vid Universitetet i La Jolla, San Diego, USA.

Anne Wetter är en av klinikens verksamhetschefer och sitter i bolagets styrelse.

 

Philip Jerlmyr

Philip Jerlmyr

Bakgrund: BA in Marketing and Advertising, University of the Arts, London College of Communication. Executive MBA vid Handelshögskolan i Stockholm 2009-2010. Philip Jerlmyr har tidigare varit VD inom human due diligence.

Philip Jerlmyr är bolagets VD.

 

MAGNUS BÄCKLUND

Magnus Bäcklund

Bakgrund: Legitimerad läkare 1995, specialist i Onkologi vid Radiumhemmet 2002. Disputerad 2005 vid Karolinska Institutet. Executive MBA-utbildning vid Handelshögskolan i Stockholm 2009-2010. Är kliniskt verksam som onkolog samt som lärare och forskare på Karolinska Institutet.

Magnus Bäcklund är FoU-ansvarig, Miljösamordnare och bolagets styrelseordförande.

 

VERKSAMHETSPOLICY

Här kan du ladda ner vår verksamhetspolicy som pdf.


Verksamhetspolicy

Hudläkarmottagningarna, som drivs av Diagnostiskt Centrum Hud (DCH) och Estetiskt Hudläkarcentrum (EHLC), under namnet Inskinity, har idag cirka 100 medarbetare fördelade på kliniker i Sveriges tre största regioner. Den absoluta majoriteten av oss jobbar direkt med patienterna och alla är en del av helheten och kan därmed ses som ambassadörer för DCH/EHLC. Vi månar om såväl hög medicinsk kvalitet som utmärkt service och bemötande. Vi vill ha både nöjda kunder och medarbetare! Därför har vi tagit fram denna Verksamhetspolicy som ska ge en övergripande beskrivning av vilka vi är och vad vi står för. Policyn kan ses som ett stöd för en uppförandekod internt och samtidigt utgöra ett samlat löfte vi ger till alla omkring oss. Diagnostik, patientinformation, behandling och rekommendationer om hudvårdsprodukter är det vi kallar ”Hela huden”-konceptet.

Vårt löfte är att stå för:

1. Kvalitet

Med vår stora samlade specialistläkarkompetens och ett bra samarbetsklimat säkerställs vård av högsta kvalitet. Alla roller och individer inom DCH/EHLC är viktiga för att vi ska uppnå denna höga kvalitet. Viktigt är också ett gott samarbete, med respekt och lyhördhet för varandra, och en strävan efter ett kontinuerligt lärande. Vi kan lära oss både av misstag och av goda exempel – och vi ska vara generösa med att dela med oss av både och. Genom att göra det kan vi arbeta ständiga förbättringar utifrån mätbara mål avseende kvalitet.

2. Trygghet

Att vi alla agerar professionellt i våra olika roller skapar trovärdighet och inger förtroende. Tillsammans med den höga kvaliteten skapar det en trygg och säker vård. Hög patientsäkerhet och en god arbetsmiljö skapar en trygghet för oss alla. Vi lovar också att arbeta utifrån en god etik hushålla med våra gemensamma pengar och resurser, inklusive skattebetalarnas pengar, genom att inte under- eller överdiagnostisera, under- eller överbehandla. Detta gäller oavsett vem som betalar för vården.

3. Engagemang

Alla inom DCH/EHLC är viktiga! Genom engagemang och delaktighet och en hög servicekänsla bidrar vi alla till de positiva upplevelser som ger nöjda patienter. För alla gäller därför att alltid ha ett trevligt bemötande - mot alla. Att vi har ett gemensamt intranät ger ökad chans till förståelse för, och insyn i, hela verksamheten och dess rutiner och utvecklingsprojekt. Genom denna delaktighet skapas förutsättningar för att kan känna sig trygga i att engagerat kunna arbeta mot samma mål.

4. Innovation

Vi vill vara en lärande organisation, vilket ökar våra kunskaper och förmågor att ta hand om dagens patienter på bästa, säkraste och effektivaste sätten. Vårt löfte till framtidens patienter är att vi genom forskning och innovation strävar efter att bygga ny kunskap och nya produkter. Undervisning av studenter och kollegor bidrar till att våra kunskaper och förmågor sprids till fler, vilket kommer till nytta för både dagens och framtidens patienter.

Vidare ingår i vårt löfte att med helhetssyn, ständiga förbättringar och mätbara mål med miljöarbetet ständigt minska vår negativa miljöpåverkan och sträva efter att öka vår positiva miljöpåverkan och därigenom förbättra vår miljöprestanda. För att göra det skall vi följa gällande miljölagstiftning samt de andra lagar, förordningar och föreskrifter som vi berörs av. Vi skall i all verksamhet hushålla med naturresurser och energi, förebygga föroreningar och på förhand analysera miljöpåverkan av nya verksamheter. Samtliga medarbetare delar på kvalitets- och miljöansvaret och bidrar aktivt med sitt yrkeskunnande och engagemang i samspel med företagets resurser, säkerhet och system. som nämns ovan så vill vi ha både nöjda kunder och medarbetare. Arbetsmiljöarbetet ingår i vårt miljöarbete och det är känt från forskning att god arbetsmiljö ökar patientsäkerheten. Vi skall undvika arbetsrelaterade skador i största möjliga mån och upprätthålla en långsiktigt hållbar arbetsplats, där personal trivs och stannar. Ledningssystemet för kvalitet och miljö beskriver detta och genom att systematiskt arbeta med förbättringar av ledningssystemet, förbättrar vi också vår verksamhet. Vi lyssnar på våra kunder och andra intressenter och ställer samma kvalitets- och miljökrav på våra leverantörer och samarbetspartners som vi ställer på vår egen verksamhet. Vi redovisar på förfrågan öppet vårt kvalitets- och miljöarbete.