VÅR MOTTAGNING I CENTRALA stockholm

 

Vi har vuxit ända sedan starten och är nu drygt femton hudläkare som finns i stora härliga lokaler i city, nära Hötorget och Stockholms C. Samtliga läkare är specialister på hudsjukdomar med lång erfarenhet. Vi har avtal med Stockholms läns landsting i Vårdval, dvs landstingets vanliga taxa för specialistläkarbesök gäller. Från 1/1 2017 krävs dock remiss från t ex husläkare för nybesök. 

Diagnostiskt Centrum Hud erbjuder diagnostik och behandling av alla typer av hudåkommor men vi är särskilt kunniga på hudtumörer. Många gånger får en patient med misstänkt hudtumör eller annan hudåkomma vänta onödigt länge på att få en kompetent specialistbedömning. Vårt mål är ge fler patienter möjlighet till snabb och säker diagnostik. Det leder till minskad oro och färre onödiga operationer. Kräver hudförändringarna borttagning har vi 2 operationssalar här på vår mottagning, vilket innebär korta väntetider för att få en hudtumör borttagen. Våra opererande hudläkare är erfarna hudkirurger, många sidoutbildade inom plastikkirurgi. Vi har även för de patienter som behöver, tillgång till plastikkirurg. Vi använder oss också av samtliga övriga behandlingsmetoder t ex kryoterapi (frysning), olika kombinationstekniker samt PDT-behandling.

Vi erbjuder också vård till patienter med privat sjukvårdsförsäkring på vår Försäkringsmottagning.

Även privatbetalande patienter är välkomna. Fyll i egenremissen eller ring för tid. 

Kontakta oss gärna Mina Vårdkontakter:

 

BEHANDLINGAR OCH TJÄNSTER

 

 

ALLMÄN HUDMOTTAGNING

 

Vi handlägger alla vanliga hudsjukdomar såsom akne, rosacea, eksem och psoriasis,  men bedömer och utreder också olika typer av oklara hudutslag. Vi är en stor hudmottagning, samtliga läkare har lång erfarenhet från universitetsklinikerna och flera är disputerade. Vid svårbedömda fall samråder hudläkarna kring patienten vilket ger bred kompetens. Vi har stor samlad erfarenhet av behandling med så kallade biologiska läkemedel för olika inflammatoriska hudsjukdomar, till exempel psoriasis och hidradenitis suppurativa.

Akne i ungdomen kan vara stigmatiserande och vi prioriterar därför patienter med utbredd akne. 

 

 

BEDÖMNINGSMOTTAGNING HUDFÖRÄNDRINGAR

 

Med ökande ålder kommer ett ökat antal hudförändringar! Det kan vara bruna eller rodnade, skrovliga förändringar, pigmentförändringar, utbuktande hudförändringar eller ojämnheter av olika slag. De allra flesta av dessa förändringar är helt godartade och tillhör normal hud eller det normala åldrandet.

Vi bedömer alla typer av hudförändringar så att de inte är farliga. Om vi bedömer att förändringar behöver åtgärdas av medicinska skäl (till  exempel misstänkta cellförändringar) sker det många gånger vid ett nytt besök. Detta dels för att kunna erbjuda fler patienter snabbare tider för bedömning då en stor del förändringar faktiskt aldrig behöver åtgärdas, men också därför att många patienter behöver förbereda sig inför ett kirurgiskt ingrepp (förband i ansiktet, kan inte bada, träna med mera)

 

Copy of mole

PRICKMOTTAGNING

Tidig upptäckt och behandling av malignt melanom är avgörande för överlevnaden. Därför erbjuder vi snabba tider, inom 1 vecka, till alla som har ett födelsemärke som påtagligt ändrat färg, storlek eller form under de senaste 3 månaderna. Övriga som vill ha sina födelsemärken undersökta kan också boka tid för detta men med normal kötid vilket varierar över året.

Våra hudläkare är vana att bedöma pigmentförändringar och rutinerade inom dermatoskopi (undersökning med mikroskop) vilket ökar den diagnostiska träffsäkerheten avsevärt. I förstoring kan tidiga tecken på hudcancer identifieras och tumören tas bort innan den hinner sprida sig och patienten botas.

 

AKNEBEHANDLING


SYSTEMBEHANDLINGAR, BIOLOGISKA LÄKEMEDEL


prickbild.jpeg

ÅTGÄRD/OPERATIONSMOTTAGNING

Vi har två välutrustade operationssalar, så om något behöver tas bort får du snabb hjälp här hos oss vilket ger kontinuitet och patientsäkerhet.

Alla våra opererande hudspecialister är vana hudkirurger. För de patienter som behöver har vi tillgång till plastikkirurg.

Vi åtgärdar/opererar hudförändringar både på kroppen och i ansiktet. Vi lägger även stor vikt vid kosmetiskt resultat. Alla förändringar som bokas för operation måste vara bedömda av någon av våra hudläkare innan, det går alltså inte att själv boka sig direkt till operation för att man vill ha någon förändring borttagen.

 

 

ÅTGÄRD AV GODARTADE FÖRÄNDRINGAR

Många har hudförändringar som är helt godartade men som upplevs som missprydande. Vi erbjuder inte behandling av denna typ av förändringar, då det inte ingår i offentligt finansierad vård. 

För konsultation och åtgärd vad gäller godartade förändringar rekommenderar vi Inskinity

 

 

Copy of Young girl with skin problem

ÄRRBEHANDLING

Tyvärr kan akne i många fall läka med mer eller mindre uttalade ärr. Även om akne ses som en sjukdom och behandling av akne ingår i offentligt finansierad vård så ingår tyvärr inte behandling av akneärr. Det är alltså något man får bekosta själv. För konsultation vad gäller ärr rekommenderar vi Inskinity

 

 

BOKA TID TILL MOTTAGNINGEN I STOCKHOLM:

TELEFON: 08 - 515 11 500

Våra ordinarie telefontider för bokning är
Måndag-Fredag 7:30 -11:30

Bokning av återbesök, ombokning/avbokning och receptförnyelse sker via Mina Vårdkontakter via 1177

VÅR BESÖKSADRESS: 

Apelbergsgatan 60, 111 37 STOCKHOLM

Våra besökstider för behandling och bedömning är
Måndag - Fredag 8:00 - 16:00

 

Innan du bokar

Du som bokar via telefon eller egenremiss läs gärna om vår verksamhet för att få en uppfattning om du tror att vi kan hjälpa dig. Vi hänvisar till vårdcentralen om det visar sig att det du söker för inte är vårt ”område”.

För att boka nybesök till landstingstaxa krävs remiss från till exempel husläkare eller online-doktor (www.kry.se). Återbesök bokas som vanligt. Om du vill boka nybesök utan remiss är kostnaden 1200 kr.

Se fullständig Prislista här.

 
 

HITTA TILL OSS

 

 

Vår klinik i Stockholm är belägen ett stenkast från Hötorget.

Apelbergsgatan går parallellt med och mellan Olof Palmes gata och Kungsgatan. Till oss kommer du lättast in från korsningen Kungsgatan och Målargatan. Ring på klockan vid grinden så finns vi på första våningen. 

 
 
 

VÅRA SPECIALISTER

 
anne wetter

Anne Wetter
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Legitimerad läkare 2000. Startade sin dermatologiska bana vid Hudkliniken på Universitetssjukhuset i Lausanne, Schweiz, för att sedan bli hudläkarspecialist vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna 2009. Under specialisttjänstgöringen sidoutbildade sig Anne Wetter på Kliniken för Rekonstruktiv Plastikkirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset. Anne Wetter har även varit på hudkirurgisk utbildning vid Universitetet i La Jolla, San Diego, USA. Anne Wetter är en av klinikens verksamhetschefer.

Petra Kjellman

Petra Kjellman
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Varvade AT-tjänstgöring på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna med forskning och Petra Kjellman blev både legitimerad läkare och disputerade 2004.
Petra Kjellman blev färdig hudläkarspecialist på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna 2009. På Karolinska specialiserade hon sig på hudtumörer samt har genomgått sidoutbildning på Kliniken för Rekonstruktiv Plastikkirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset. Petra Kjellman är en av klinikens verksamhetschefer.

lucian Grema

Lucian Grema
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Torborg Sturesdotter-Hoppe

Torborg Sturesdotter-Hoppe
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Läste läkarlinjen i Stockholm och blev legitimerad läkare 1998. Hon har därefter gjort sin specialistutbildning till hudläkare på Mälarsjukhuset i Eskilstuna samt på Akademiska Sjukhuset i Uppsala, och är specialist sedan 2008. Hon disputerade i dermatologi 2013 vid Uppsala Universitet. Torborg har arbetat hos oss sedan oktober 2013 och innehar från hösten 2017 även en deltidstjänst som universitetslektor på Uppsala Universitet, med ansvar för utbildning av läkarstudenter i ämnet Dermatologi

 
Katarina Friberg

Katarina Friberg
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Leila Guermas Fredriksson.jpg

Leila Guermas Fredriksson
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Kristina Lewis

Kristina Lewis
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

veronika_nagy.JPG

Veronika Nagy
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 
Jan Sokolski

Jan Sokolski
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Elisabeth-Ekholm.jpg

Elisabet Ekholm
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Cristina Oprica

Cristina Oprica
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

Tidigare tjänstgjort på hudkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset och som överläkare på hudkliniken på Södersjukhuset. Aktiv som allmän dermatolog och disputerade inom akne och antibiotikaresistens hos antibiotikabehandlade aknepatienter. Cristina är medlem i ”Global Alliance to Improve Outcomes in Acne” som är en internationell grupp av dermatologer och forskare. Globala alliansen publicera kunskapsöversikter och nya behandlingsrekommendationer för akne.

Jan Eklind (försäkring).jpg

Jan Eklind
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 
 
Eva Eken
 

Eva Eken 
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 
Aram Rasul
 

Aram Rasul
Hudläkare - Specialist i Dermatologi

 

För estetiska behandlingar t ex med laser eller IPL var god se Inskinity


 

KUNDOMDÖMEN

“Jag vill varmt rekommendera diagnostiskt centrum hud i Göteborg. För cirka 1 och ett halv år sedan fick jag det jag nu vet är psoriasis, jag fick utslag över hela kroppen. Jag ville knappt gå till skolan och tyckte att de va otroligt jobbigt att gå med händerna utan att ha dom i fickorna och kortarmade tröjor va inte att tänka på för att då syntes mina utslag över armarna, händerna.” — Andre R